2010. február 23., kedd

Heti menü - 2010 8. hét

Régen főztem a Váncsa szakácskönyvből, itt az ideje pótolni kicsit, két recept is onnan van erre a hétre: marharagu és lazacos tészta.

hétfő - főzelékes kifőzdés
kedd - spenótos tészta
szerda - sörös marharagu káposztával
csütörtök - lazacos tésztasaláta
péntek - töltött káposzta

2010. február 15., hétfő

Heti menü - 2010 7. hét

Végre meggyógyultam, úgyhogy ezen a héten már remélem recept is lesz :)

hétfő - maradék rántott hús rizzsel leendő anyóstól
kedd - stíriai metélt
szerda - paprikás csirke nokedlivel
csütörtök - Gabojsza féle vastag palacsinta, kolbász helyett valószínűleg hallal
péntek - pirított tészta csirkével

Azt hiszem ezen a héten nem lesz tésztahiányom...

2010. február 9., kedd

Heti menü - 2010 6. hét

Kicsit megkésve, de felteszem az eheti menüt. Sajnos megfáztam és most itthon vagyok betegállományban (remélem csak csütörtökig), úgyhogy még lehet módosulni fog a menü attól függően, hogy mihez lesz energiám.

hétfő - pizzarendelés
kedd - paprikás krumpli
szerda - sült lencse
csütörtök - minicalzone
péntek - sült tarja répával

2010. február 2., kedd

Käse spätzle

... vagyis sajtos nokedli. Elvileg spéci hosszúkás nokedliket kellett volna szaggatni deszkáról késsel, de én inkább előkaptam a nokedliszaggatómat. Azért ízre így se lett rossz. :) Recept a Kulináriából, felezett mennyiségekkel (kettőnknek elég annyi is felkiáltással)

Käse spätzle

20 dkg liszt
2 tojás
kb 1 dl víz

20 dkg sajt
1 fej vöröshagyma
2-3 dkg vaj

A lisztet elkevertem a sóval majd a felvert tojásokkal és 1 evőkanál vízzel, majd hozzáadtam a többi vizet is, és jó alaposan kikevertem, míg sima nem lett. Nokedliszaggatóval forrásban lévő, enyhén sós vízbe szaggattam a tésztát. Miután feljöttek a nokedlik a víz tetejére még egy kicsit főztem őket, majd leszűrtem és hideg vízzel átöblítettem. A hagymát nem túl kis kockákra vágtam és olajon aranybarnára pirítottam, közben a sajtot lereszeltem. Egy serpenyőben felolvasztottam a vajat és hozzáadtam a nokedlit, kissé átpirítottam majd a pirított hagymát is belekevertem. Rászórtam a sajtot is, azzal is alaposan elkevertem majd el is zártam alatta a gázt. Ezután jön a neheze, nem megenni az egészet együltő helyemben és hagyni páromnak is :D