Igaz in tejesen kihagytam a mandulát, az alap tészta pedig egyzserű kenyértészta lett, egy kis rozmaringgal ízesítve. Az eredménnyel teljesen elégedett vagyok, finom, egyszerű, jól is néz ki, kell ennél több?
Márványsajtos körtés lepény
A tésztához
30 dkg finomliszt
20 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1 csomag (7g) szárított élesztő
3-3,5 dl víz
kevés só, cukor
őrölt rozmaring
A liszteket összekevertem az élesztővel, sóval, cukorral, rozmaringgal, aztán hozzáöntöttem a vizet és jó alaposan megdagsztottam a tésztát. (Ha nem lett volna kedvem ehhez, akkor csak beleszórtam volna mindent a kenyérsütőbe dagsztóprogramra). Léynegében kenyértésztát készítettem. Egy nagyobb tálban lefedve betettem a hútőbe, ott töltött 24 órát (vasárnap este dagsztottam, hétfőn reggel átgyúrtam aztán hétfőn este sütöttem)
A tetejére
3 körte
10 dkg márványsajt
1 ek krémsajt
1 ek joghurt
A körtéket felszeleteltem, a márvűnysajtot összetörtem, kikevertem a krémsajttal és a joghurttal. A tésztát négy részre osztottam és kézzel kerekszerűre huzogattam. A tésztakorongon elosztottam a sajtos krémet, aztán beborítottam a körtével és kb 15 percet sültek a kb 200 fokos sütőben.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése