2010. február 2., kedd

Käse spätzle

... vagyis sajtos nokedli. Elvileg spéci hosszúkás nokedliket kellett volna szaggatni deszkáról késsel, de én inkább előkaptam a nokedliszaggatómat. Azért ízre így se lett rossz. :) Recept a Kulináriából, felezett mennyiségekkel (kettőnknek elég annyi is felkiáltással)

Käse spätzle

20 dkg liszt
2 tojás
kb 1 dl víz

20 dkg sajt
1 fej vöröshagyma
2-3 dkg vaj

A lisztet elkevertem a sóval majd a felvert tojásokkal és 1 evőkanál vízzel, majd hozzáadtam a többi vizet is, és jó alaposan kikevertem, míg sima nem lett. Nokedliszaggatóval forrásban lévő, enyhén sós vízbe szaggattam a tésztát. Miután feljöttek a nokedlik a víz tetejére még egy kicsit főztem őket, majd leszűrtem és hideg vízzel átöblítettem. A hagymát nem túl kis kockákra vágtam és olajon aranybarnára pirítottam, közben a sajtot lereszeltem. Egy serpenyőben felolvasztottam a vajat és hozzáadtam a nokedlit, kissé átpirítottam majd a pirított hagymát is belekevertem. Rászórtam a sajtot is, azzal is alaposan elkevertem majd el is zártam alatta a gázt. Ezután jön a neheze, nem megenni az egészet együltő helyemben és hagyni páromnak is :D

Nincsenek megjegyzések: