2008. július 3., csütörtök

Áfonyás csokis muffin

Csak úgy simán süthetnékem, meg persze édesség ehetnékem támadt, ennek eredmény lett ez a muffin. És persze szigorúan olyan alapanyagokból, amik voltak a kamraszekrényben.

Áfonyás csokis muffin

2 tojás
3-4 ek méz
kb fél dl olaj
25 dkg liszt (fele sima, fele teljes kiőrlésű)
10 dkg étcsoki (Szerecsen)
két marék aszalt vörörsáfonya
1 zacskó sütőpor

A tojásokat felvertem elkevertem a mézzel és az olajjal. A csokit felkockáztam (a csoki eleve meghatározott kockáit négybe vágtam, így számomra tökéletes méretű csokifoltok lettek a kész sütiben) és összekevertem a vörösáfonyával, liszttel sütőporral. Végül a tojásos keveréket is a liszthez adtam. Muffinsütőbe kanalaztam a masszát és kb 160-180 fokon bő 25 percig sütöttem, amíg színesedni nem kezdett a teteje. Szerencsére a várt eredmény hozták a muffinok, a csokidarabok elég sokáig krémesek maradtak (mondjuk ebben a melegben ez nem nehéz:) ).

Nincsenek megjegyzések: