Bizony ez is elérkezett, baracklekvárt főztem. Mondjuk elég kis mennyiségben, mert ugye első próbálkozás, meg a kamraszerényeben sincs végtelen mennyiségű hely. Így kb 3 kiló barackból álltam neki a főzésnek, és naná hogy az év egyik legmelegebb napján, mikor máskor.
És azt hiszem jó lett a végeredmény, legalábbis az a kis kóstoló alapján, ami kimaradt az üvegekből. Maga a lekvárfőzés pedig kész élmény volt, öröm volt nézni ahogy sűrűsödik, lekvárosodk a fazékban a massza. :D
És akkor ahogyan készült:
A barackot alaposan megmostam, majd kimagoztam, a hibás részeket kivágtam. Így tisztított állapotban lemértem, 2,3 kg lett. Aztán húsdarálón ledaráltam és odatettem főni.(Drága nagyim is így készítette és nekem az ő baracklevárja az etalon.) Amíg rendesen fel nem forrt csak néha kevertem meg, de aztán folyamatosan (szépen hozta a láva-formát, 3 kisebb égési sérüléssel meg is úsztam). Kb 20 percig főztem, aztán hozzáadtam kilónként 30 deka cukrot és még jó 5 percig kevergetve főztem. Végül alaposan elmosott üvegekbe töltöttem, a kupakok alá fóliát tettem, lezárás után pár perce fejre állítottam őket és mentek is a dunyha alá dunsztolódni. 7 kisebb üveggel lett. Ja, és a felébe tettem egy kis őrölt kardamomot, remélem nem rontja el.
Ha kijöttek a dunsztból lesz fotó is.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
3 megjegyzés:
Szia Zsú!
Szeretnélek meghívni egy szavazásra, de nem akarom kommentben belinkelni (az kicsit spam-es lenne). Ha írsz egy emailt a címemre, akkor megírom a részleteket. Köszönöm!
Nelli
Szia Zsú!
És milyen lett? Nagyis?
Üdv,
Tünde
Szia Tünde!
Hát, nem 100%-ig olyan az íze, de azért olyan 85%-ot megszavazok magamnak.
Megjegyzés küldése