2007. március 1., csütörtök

Kördés

Hozzám is elért Kicsivú kördése, egészen konkrétan Anna vágta hozzám a hógolyót.
A válaszaim pedig itt sorakoznak:
Hány szakácskönyved van?
Megszámoltam... elkeseredtem... mindössze 18. De mentésgemre legyen mondva, hogy még lelkes egyetemista vagyok, páromtól meg csak szülinapomra kérek szakácskönyvet. De ha egyszer beállok a kenyérkeresők közé, retteghetnek a könyvesboltok! :)

Melyik a 3 legkedvesebb?
Első helyen Váncsa István szakácskönyve, aztán megosztva második Horváth Ilona és a Nélkülözhetetlen Vendégváró Falatok.
Melyikek várnak beszerzésre?
Ezt így konkrétan megmondani nem tudom. De mindig találok olyat a könyvesboltban, amire szívesen áldoznék. Legutóbb a Shakespeare szakácskönyve volt ilyen, azt meg is kaptam szülinapomra. És hajlamos vagyok az albumszerű szakácskönyvekbe beleszeretni.
Milyen konyhai kütyük után vágyakozol?
Kés, kés, kés!!! Szóval elsődlegesen egy jó késkészlet a szivem vágya, az tuti elférne a kis panel-konyhánkban is. Aztán jó lenne fondü edény meg raklette-sütő, ezeket már nemtudom, hová tenném. Meg mindenféle sütőtál, meg tálalóeszközök persze. :) Kenyérsütő szerencsére már van (ajándék volt párom anyukájától, ő nem használta, és ránk hagyományozta) Huhh, a mosogatógépet és a villanysütőt majdnem kifelejtettem, de azok majd akkor fordulhatnak elő nálunk, ha nagyobb konyhás otthonba költözünk.
Kedvenc fűszereid?
bazsalikom, kakukkfű, újabban római kömény, koriander
Mit rendelsz leggyakrabban étteremben?
Ami megtetszik az étlapon. És amit valószínűleg nem csinálnék meg otthon, mert macerás, meg úgy egyáltalán egy horror beszerezni a hozzávalóit.

És akkor most levadászom, hogy ki nem kapta még meg...
Akkor tőlem Húsosfazék, Beatbull, ViaKonyha kapja meg a kördés-hógolyót.

2 megjegyzés:

Unknown írta...

Köszi a kördés-golyót & hogy általad rátalálhattam hasonló hobbijú személyekre, mint pl. Rád is ;)

Aranyos blogod van - remélem továbbra is lesz időd folytatni ;)

A kés(eke)t pedig mindenképp szerezd be - jól megválasztva egy egyszeri életre szóló befektetés, ami mindenképp megéri ;)

Névtelen írta...

Már válaszoltam is: http://husosfazek.blog.hu/2007/03/07/korkerdes
Nagyapám mindig azt mondta a konyhakésekről, csak egy legyen, de az nagyon jó...