2007. július 8., vasárnap

Mástól jött

Tegnap kipróbáltam Zsúrkenyér joghurtos pulykamellcsíkjait, leheletnyi módosítással.
Először is, csirkemellből csináltam, mert az volt itthon, meg raktam a joghurtba fokhagymát is, mitagadás függők vagyunk. :)
Nagyon finom lett tényleg, bár a sütési technikát még gyakorolnom kell, elég sok kekszmorzsa maradt az olajban. Egyébként nagyon nem vagyok oda a rántott dolgokért, ezért ritkán is csinálok ilyesmit, de az a kekszmorzsás dolog ugye nem igazi rántott-bundás, úgyhogy ezért is keltette fel az érdeklődésemet, szerencsére. :) Zsúrkenyérhez hasonlóan én is görög salátá csináltam, vagy legalábbis annak nevezem a végeredményt.

Joghurtos csirkecsíkok kekszbundában

1 csirkemellfilé
1 nagy pohár joghurt- ebből lehet kevesebb is elég lett volna, de ebben a mennyiségben nagyon kényelmesen elfértek a hússzeletkék
1 fej fokhagyma - na ez is ízlés kérdése, mint már említettem, mi függők vagyunk, nem volt kérdéses a mennyiség
frissen őrölt bors
kevés só
1 csomag omlós sós keksz (Detki márkájút találtam) - ebből meg lehetett volna kicsit több, elég sok morzsa ragadt a húsra, gondolom a nemkevés joghurt miatt
olaj a sütéshez

Először is egy fedeles műanyag dobozba öntöttem a joghurtot, belefokhagymanyomóztam a fokhagymát, tekertem bele egy jó adag borsot és megsóztam kicsit. A kisebb csíkszerű darabokra vágott csirkemellet beleforgattam a joghurtba, lefedtem a dobozt és néhány órát állni hagytam, mivel nem volt meleg tegnap ezért csak a konyhapulton, de ha nyáribb az idő, ment volna a hűtőbe. Amikor úgy gondolotam, hogy eleget állt és már eléggé éhesek is vagyunk, összezúztam a kekszet- zacskóba szórtam és párszor végigmentem rajta a sodrófával-, és ebben a zúzalékban hempergettm meg a húst mielőtt a forró olajba küldtem volna őket. Szép aranybarnára sütöttem mindkét oldalukat. A bundával vigyázni kell, mert nem annyira ragaszkodó fajta, mint a panír. Végül görög salátával tálaltam, amit a pácolás ideje alatt állítottam össze.

Görög saláta- legalábbis én így hívom

6 kisebb paradicsom
6 uborka
1 fej lilahagyma
20 dkg feta
oregano

A paradicsomot és az uborkát feldaraboltam, hozzáadtam az apró kockára vágott fetát és lilahagymát és megszórtam oreganóval. Összekevertem az egészet és pihentettem egy darabig a hűtőben. Aztán jól megettük. :)

1 megjegyzés:

zsúrkenyér írta...

Igazan megtisztelo!:)