2007. augusztus 5., vasárnap

Egy próba volt csak :(

Anyu ma járt nálunk látogatóban, hozott is sok-sok finomságot a kertből. Meg egy kisebb ládányi paradicsomot. :) Fel is bátorodtam, és nekifogtam a szárított paradicsom gyártásnak. Félbevágtam, kikanalaztam a magokat, aztán olajozot alufóliával bélelt tepsibe pakoltam a félbevágott paradicsomokat és betoltam őket a sütőbe. Tippeltem, hogy a gázsütő 1-es fokozata 100 fok körül lehet, de úgy tűnik tévedtem. A paradicsomok másfél-2 óra alatt elszenesedtek, Azt hiszem a paradicsomszárítással várnom kell, amíg lesz egy villanysütőnk. (Ami egyenértékű az új konyhával, az meg a házzal és ez így az ötéves terv része, optimista hozzáállással.)
Szóval sajna ez nem sikerült. Majd csinálok finomat a cukínikből, remélem az összejön.

Megvolt a VKF! 7. fordulója is, nekem az most kimaradt, nagyon nem tudtam mit összehozni rá, sajnos. Még azt hiszem kell nekem pár év, hogy legyenek nyaralós gasztro élményeim is. (Egy mondjuk már volt 5 éve, rokonoknál tölöttem a nyarat Németországban és a rokonaim baráti társasága közös vacsorát rendezett, mindenki hozott rá valamit. Mivel az összes -kivéve rokonaimat, ők magyarok:)- család félig dél-amerikai volt, eléggé érdekes és szokatlan volt a menü, és persze nagyon finom is. Csak akkor még nem érdeklődtem annyira a finomságok iránt, hogy megtudjam mi micsoda és hogyan készül.)

2 megjegyzés:

baribali írta...

Gazsutovel is lehetseges (legalabbis nekunk sikerult :) a paradicsomszaritas, sztem a trukk az volt, hogy a leheto legminimalisabb fokozat mellett a suto ajtajat nyitvahagytuk resnyire! Igy az egesz procedura tobb oran keresztul tartott, viszont nem lett szenesedes a vege ;)

Zsu írta...

Köszönöm az ötletet ki fogom próbálni, remélem lesz még használható paradicsom jövő hétvégén, mert időm csak akkor lesz a paradicsom-projektre.