2007. október 28., vasárnap

A Kedves alkot

Nem szeretem a szombati munkanapokat, mindig alig várom, hogy végük legyen (igazából most volt az első igazi szombati munkanapom, korábban ezek szombati tanítási napok voltak). Most ez hatványozottan igaz volt, ugyanis Kedvesem szabadságon van és bejelentette, hogy akkor szombaton vacsorával vár haza. :)
Már az ajtóban finom illatok fogadtak, és nem kellett sokáig várnom, hogy kiderüljön mi készül a sütőben. Szeretem amikor Párom érzésből főz, jó dolgokat szokott összehozni :)
Az alábbi receptet Ő mondta tollba- jobban mondva billentyűzetbe- mennyiségekről nemigen tudott nyilatkozni, főleg a páclénél, elmondása szerint azt érzésből, kóstolgatva kell csinálni :) Egyéb hozzávalókból pont annyi volt, hogy ketten jóóóóóóóóóóól lakjunk. Szóval 3 darab oldalas (egy darabban 2 csont volt), tippem szerint 1 vagy 2 alma, ugyanennyi hagyma, kb 20 dkg gomba és fél kiló krumpli került a tepsibe.
És akkor végül a recept:

"Az oldalast megborsozzuk, bekenjük mézzel, szójaszószt és balzsamecetet öntünk mellé zúzott fokhagymával; ebben a lében pár óráig állni hagyjuk. Egy tepsi alját beterítjük feldarabolt, kakkukfűvel beszórt krumplival, mellé kockázott almát, aprószemű csiperkét és negyedelt vöröshagymát szórunk. Erre az ágyra rakjuk az oldalast, amire pár szelet húsos szalonnát teszünk. A maradék páclét aláöntjük. Egy órát fólia alatt, majd fólia nélkül pirulásig sütjök kb 200 fokos sütőben."

És persze le is fotóztam:

Nincsenek megjegyzések: