2008. február 2., szombat

Kicsit beteg :(

Anyus csütörtökön kérdezte nem szedtem-e még össze influenzát ilyesmit. Boldogan tudattam vele, hogy nem.
Aztán pénteken reggel pofára estem... Ébredéskor enyhe torokkaparás. Na eddig sikerült távol tartani a bacikat, vírusokat. De komolyabb bajom nem lévén elindultam dolgozni.
Vasúti bérletem van és hát ugye tegnap hirtelen felindulásból elkövetett sztrájk volt. De azért egyik ismerősömmel kibattyogtunk a fehérvári pályaudvarra, hátha megy az a vonat amivel utazni szerettünk volna. Hát tévedtünk. Úgyhogy célba vettük a buszpályaudvart, ahol kb fél órát kellett várnunk a következő Budapest felé tartó járatra. Az enyhe torkkaparásomnak nem tett jót a kb egy órát ácsorgás-bóklászás (a vasútállomás és a buszpályaudvar kb 15 perc gyalog, plusz bankautomata is kellett) a hidegben.
Ebédszünetben így patikát látogattam, a desszertem egy neocitran lett sajnos. Aztán már csak azt vártam egész délután, hogy mehessek haza. Főleg, hogy délben elvileg véget ért a sztrájk. Szokás szerinti vonatomat sikerült is elérni a Déliben, a szokással ellentétben elő is volt fűtve, minden okésnak tűnt. Csak nem indultunk el időben. 20 perc várakozás után a vonat hangosbemondóján keresztül szólították fel az utasokat a távozásra, merthogy az a járat törölve lett. Tele volt a vonat természetesen. A következő meg újabb 20 perc múlva indult. Az már szerencsére ponotsan. Közben Páromat hívtam kb 10 percenként, hogy mi a helyzet, meg hogy egyre jobban elegem van az egész bagázsból. Ha kerülget a betegség extra hisztis és ingerült tudok lenni. De aztán csak sikerült hazérni, Párom ki is jött elém a vonathoz és haza"vitt" (10 pec séta csak szerencsére).
Hazaérve már felettébb kezdtem éhes lenni, leghőbb vágyam valami leves volt, ami lehetőleg nagyon gyorsan kész van és sajtos is és csípős is. Így született meg a következő kukoricakrémleves (Fotó az nincs, nagyon nem passzoltak a körülmények)
(Szerencsére most már kezdem emberebbül érezni magam, főleg ha nem mocorgok sokat. )

Sajtos kukoricakrémleves

20 dkg fagyasztott kukorica
1 nagy ek cottage cheese
kevés edámi sajt
chilipehely

víz

A kukoricát annyi vízzel ami épp ellepi feltettem főni, megsóztam. miután felforrt még pár percig hagytam forrni, aztán levettem a tűről, az egészet a nagy műzlisbögrémbe öntöttem, morzsoltam bele chilipelyhet, meg belkevertem a cottage cheese-t és botmixerrel pürésítettem. (Csak kicsit pacsáltam össze a konyhát) Végül reszelt sajtot szórtam a tetejére és a fotelba kuporodva ettem meg. Nagyon jól esett.

2 megjegyzés:

Gabojsza írta...

Jobbulást! :-)))

Zsu írta...

Köszönöm, rajta vagyok az ügyön :)