2008. október 29., szerda

Marhaság

Csak gyorsan leírom, mit is ettünk ma, még úgyis van kis időm az ebédszünetből. És bár nem látszik a blogon, azért főzök szinte minden nap, csak a fotózás nem szokott összejönni (mert ugye korán sötétedik), meg kicsit lusta vagyok esténként még írni... pedig kéne, mert van pár dolog amit nem szeretnék elfeljteni. Ahogy a mai ebédet sem. Zöldséges maraharagut ettünk kuszkusszal.

Zöldséges marharagu

fél kg marhahús
1 fej vöröshagyma
2 sárgarépa
fél zellergumó
só, bors, méz
olaj
víz

A hagymát szálasra vágtam, majd kevés olajon, kislángon párolni-pirítani kezdtem, kissé meg is sóztam. Amíg hőkezelődött megtisztítottam a répát és a zellert és nagylyukú reszelőn lereszeltem. Amikor a hagyma épp kezdett kis színt kapni, hozzáadtam 1-2 kiskanál mézet, azzal is átpirítottam és hozzáadtam a reszelt zöldégeket. Gyakran átkeverve pirítottam-pároltam a dolgokat, amíg Párom zsírmentesítette és felkockázta a húst. Mire ezzel végzett a zöldségek is majdnem puhák lettek, tekertem rájuk frissen őrölt borsot és hozzáadtam a húst (közben nagyobbra vettem a lángot), fehéredésig pirítottam és felöntöttem annyi vízzel ami épp nem lepte el. Kis-közepes lángon, félig lefedve kb másfél óráig pároltam a ragut, amíg meg nem puhult a hús. Közben párszor pótoltam az elfőtt vizet. Kuszkusszal körítve finom ebéd lett kettőnknek.
A fűszerezésén legközelebb változtatnék, hogy karakteresebb legyen, valamilyen keleti, indiai jellegű fűszert tudnék elképzelni hozzá.

1 megjegyzés:

Sylvia írta...

Szia!
Játékra hívlak, a részleteket itt megtalálod:
www.kmkonyhaja.blogspot.com

üdv

Sylvia