Melange-tól nem csak kakaóbabot, hanem ét- és tejcsokipasztillát is kaptam kipróbálásra, ezekből forró csoki készült. Sajnos fotót ezekről nem tudok mellékelni, mert ronda borús idő van és nem sikerült szép képeket készíteni.
Így csak a két recept következik most - mindkettő egyszemélyes adag:
Marcipános forrócsoki
1,5 dl tej
2-3 dkg tejcsokipasztilla
2-3 dkg marcipánmassza
A marcipánmasszát lereszeltem és a csokipasztillával együtt felolvasztottam a tejben. Éééééédes lett. :)
Forró csoki nyolc után
1,5 dl tej
2-3 dkg étcsokipasztilla
1 tk szárított borsmenta
A tejjel leforráztam a mentát, 5 percig hagytam állni, leszűrtem, majd a mentás tejbe beleolvasztottam a csokipasztillát. Nagyon kellemesen frissítő ízű.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Zsu, bennünk van valami közös - és nem csak az, hogy én is műszaki vagyok -, a kakaóbabot is hús(szerű) cuccban használtuk fel, a csokicseppre vagy a kakaóra is éppen mentás cuccon gondolkodtam. Igaz, könnyen jött az ihlet, csokor menta ott figyelt a konyhapulton.
Aztán nem csináltam meg... :(
Még! :)
:)))))
Akkor hajrá, alkoss te is mentásat! Gondolkoztam még olvasztott étcsokiba mártott mentalevélen is, csak nekem sajna nincs friss mentám, és nem is láttam mostanság azokban az üzletekben, ahol megfordulok.
Megjegyzés küldése