2007. november 14., szerda

Kesédes projekt II.

Melange-tól nem csak kakaóbabot, hanem ét- és tejcsokipasztillát is kaptam kipróbálásra, ezekből forró csoki készült. Sajnos fotót ezekről nem tudok mellékelni, mert ronda borús idő van és nem sikerült szép képeket készíteni.
Így csak a két recept következik most - mindkettő egyszemélyes adag:

Marcipános forrócsoki

1,5 dl tej
2-3 dkg tejcsokipasztilla
2-3 dkg marcipánmassza

A marcipánmasszát lereszeltem és a csokipasztillával együtt felolvasztottam a tejben. Éééééédes lett. :)


Forró csoki nyolc után

1,5 dl tej
2-3 dkg étcsokipasztilla
1 tk szárított borsmenta

A tejjel leforráztam a mentát, 5 percig hagytam állni, leszűrtem, majd a mentás tejbe beleolvasztottam a csokipasztillát. Nagyon kellemesen frissítő ízű.

2 megjegyzés:

Rossamela írta...

Zsu, bennünk van valami közös - és nem csak az, hogy én is műszaki vagyok -, a kakaóbabot is hús(szerű) cuccban használtuk fel, a csokicseppre vagy a kakaóra is éppen mentás cuccon gondolkodtam. Igaz, könnyen jött az ihlet, csokor menta ott figyelt a konyhapulton.
Aztán nem csináltam meg... :(
Még! :)

Zsu írta...

:)))))
Akkor hajrá, alkoss te is mentásat! Gondolkoztam még olvasztott étcsokiba mártott mentalevélen is, csak nekem sajna nincs friss mentám, és nem is láttam mostanság azokban az üzletekben, ahol megfordulok.