2007. november 4., vasárnap

Keserédes projekt 1.

Tegnap végre eljutottam odáig, hogy elkezdtem felhasználni a Melange-tól kapott mintákat. :) Vagyis egészen konkrétan a pörkölt kakaóbabot. Mindenképp valamilyen húsételhez akartam felhasználni, így született meg bennem a csípős-kakaós csirketekercs ötlete. (És a készült fotóra épp büszke vagyok. :))

Csípős-kakaós csirketekercs paradicsommártással és pirított burgonyával

1 csirkemell
1 csapott evőkanál pörkölt zúzott kakaóbab
2 piros csípős paprika apróra vágva- kb 1 evőkanálnyi legyen, igaz én anyus által elrakott darált paprikát használtam, de attől egy picit sós lett a végeredmény
kevés olaj

1 kis konzerv paradicsompüré
2-3 gerezd fokhagyma
kevés vaj
cukor
só, bors

apró szemű burgonya (nem tudom pontosan mennyi volt, a kislábasom alján pont elfértek)
olaj és vaj

A csirkemellet felenként "kinyitottam" - a vastagabbik felétől indulva majdnam teljesen kettévágtam, hogy egy nagyobb szeletet kapjak. Mindkét szeletet megkentem a kakaóbab és a csípős paprika keverékével, feltekertem, hústűvel megtűztem és olajjal vékonyan kikent jénaitetőbe fektettem őket, alufóliával lefedve kb fél óráig sültek 200 fokos sütőben. Aztán fólia nélkül pirultak még egy kicsit.
Amíg sült a hús, elkészítettem a paradicsommártást: a fokhagymákat gyufaszálszerűre szeleteltem, a vajon megpirítottam és hozzáadtam a paradicsompürét valamint két paradicsomosdoboznyi vizet. Sóztam, borsoztam, egy csipet cukrot is adtam hozzá és jól összefőztem. Amikor a húsról lekerül a fólia, az alatta összegyűlt pecsenyeléből is adtam a mártáshoz. Mindeközben a krumplit héjában félpuhára főztem, megpucoltam és olaj-vaj keveréken megpirítottam.
A felszeletetl csirketekercseket a pirított krumplival és a mártással tálaltam. Ketten laktunk jól ezzel az adaggal.
Érdekes volt, ahogy evés közben egyszer a csípős, egyszer a kakaós íz volt a dominánsabb.



2 megjegyzés:

Rossamela írta...

Ez nekem tetszik!
Én is éppen ma valósítottam meg a kakaóbabos ötletemet, szintén nem édesség, hanem majdnem hús (tonhal).

Rossamela írta...

Tonhalkérdésre válaszoltam, de itt is: Intersparban nézd meg, a fagyasztópultban. Ha Auchan, Cora, Metro nincs, ott lehet frisset is lőni (pénztárcát jól ki kell nyitni, sajnos).