Amikor elolvastam Mademoiselle posztját a másfélórás dagasztás nélküli bucikról, rögtön elkapott engem is a gépszíj, igaz kellett három próbálkozás, hogy tökéletesen elégedett legyek az eredménnyel. Kicsit módosítgattam a recepten, kezdve azzal, hogy mivel csak ketten vagyunk ezért a 8 bucit soknak tartottam, ezért feleztem az adagot. Aztán, mivel gyakorlatilag nem iszunk tejet, ezért ha csak lehet pótlom joghurttal, az van mindig, szeretjük is. Úgyhogy a folyadék úgy nézett ki az én esetemben, hogy egy jókora evőkanál joghurtot langyos vízzel kicsit több mint 3 dl-re hígítottam. Aztán az első sütésnél jött a kedvenc problémám: ráragadt a sütőpapír a bucik aljára. Még nem sikerült megfelelő minőségű papírt találnom, sajnos. Úgyhogy a második próbálkozásnál papír nélkül sütöttem, mondanom sem kell, úgy kellett lefeszegetni a bucikat a tepsiről. Aztán jött az ihlet, ami igazán megeshetett volna korábban is: a tizensok órás DNK-nál nem csak a sütő, hanem a sötőedény is forró. Hát kipróbáltam azt a trükköt és bevált: a tepsivel eggyütt forrósodott a sütő, és az előforrósított tepsiről aztán gyönyörűen lejöttek a bucik a hőkezelés végén. :)
És akkor következzen az undok fiú receptjének fele:
Másfél órás DNK buci
375 g liszt
fél ek élesztő
fél ek cukor
hamad ek só
1 ek joghurt
3 dl langyos víz
A lisztet, élesztőt, cukrot sót egy nagy tálban összekevertem, hozzáöntöttem a joghurtos vizet és egy kanállal homogénre kevertem a masszát, tetejére kevés lisztet szórtam. Lefóliázva hagytam kelni meleg helyen kb máfél órát. Egy óra elteltével begyújtottam a sütőt 220-240 fok környékére, betettem az aljába egy használaton kívüli tepsit félig megtöltve vízzel és a sütőtepsit is. Fél óra múlva kiborítottam a tésztát egy erősen lisztezett deszkára, kicsit széthúztam, négyfelé vágtam, a negyedeket kétszer hajtogattam, ekkor kikaptam a tepsit a sütőből, hajtott felükkel lefelé rápakoltam a bucikat és mentek is a forróságba. Nekem olyan 15-20 perc alatt sültek szépre.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
7 megjegyzés:
Az itthon kapható – szerintem - legjobb sütőpapír: szilikonbevonatos, garantáltan tapadásmentes Müller sütőpapír! Ugyanazt 5 sütésre is fel lehet használni és SOHA nem tapad! Én kb 8 éve ezt használom. Egyszer vettem a Pennyben, megszerettem, de ott már rég nem forgalmazzák, így rendeltem a gyártótól (Müller papír, 2085 Pilisvörösvár, Fő út 130.tel: 26/530-500). Igaz, csak egy kartonnal szolgáltak ki, kitartott egy darabig, most kell újat rendelnem, mert már az utolsót használom. Jó szívvel ajánlom!
Most beszéltem velük telefonon, legkésőbb jövő héten leszállítják az újabb 1 kartont :-) 8 m, 270.-Ft/db és szívesen adok át belőle, mert a 24 db nekem kicsit sok...
Szia!
Én az ünnepek előtt a corában vettem szilikon bevonatú sütőpaprírt. Több féle volt, ennek világosbarna szine van:) 300 körüli áron. De tényleg nagyon jó, azóta nem ragad le semmim:)
Köszi a tippet Vimizo :)
Viszont Gabojszával már letárgyaltam a nagytételes vásárlásba beszállást és itt Fehérváron nincs Cora :(
Zsu:)
Tartozom Neked a kiflivel, nem felejtettem el, csak csak... időhiány. Hiába vagyok gyesen...
Hétfőn mindenképp sütök, mert van itthon kisbetegem, nem mennek oviba jövőhéten, így sütögetünk. Valszeg hétfőn posztolom Neked:)
Ó, köszönöm :)
Fent van:)
Megjegyzés küldése