Amerikaias palacsinta
1 tojás
6 ek joghurt
fél ek méz
csipet só
15 dkg lisz (6,5 dkg fehér rozsliszt, 6,5 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt, 2 dkg rétesliszt)
1 tk sütőpor
fél dl víz
Először is a tojást jó alaposan felvertem, hozzáadtam a joghurtot, mézet, sót és ismét nekiestem a kézi habverővel, hogy minél levegősebb legyen. Amikor buborékos lett a teteje, úgy gondoltam jó lesz. Ekkor hozzáadtam a liszteket és a sütőport, elkezdtem elkeverni, az állaga kicsit sűrű lett, ezért került bele még víz is. A végeredmény valahol a palacsintatészta és a muffintészta állaga között volt. A lényeg, hogy ne terüljön szét magától a serpenyőben, de azért folyós legyen kicsit, meg lehessen győzni arról, hogy milyen formában szertne megsülni. Szóval amikor elkészültem a tésztával jó alaposan felforrósítottam a palacsintasütőt(nekem teflonos van), első adag előtt tettem bele kis olajat is, de utána már nem. Egyszerre négy kis palacsintát sütöttem, egy palacsintához kb fél evőkanál masszát próbáltam nagyjából körszerű -kb 4-5 cm átmérőjű-, nem túl vastag, de nem is vékony (olyan 3 mm körül) amőbává teríteni. Amikor itt ott már megszilárdulni látszott a massza egy falapáttal megfordítottam őket és rövid idő alatt a másik oldalukat is megsütöttem. Elég gyorsan sültek, csak sajnos nem lett mindkét felük olyan szép, mint a képen, a második oldal foltos let, mert nem sikerült egyenletesen vastgra teríteni a tésztát.
Lekvárokkal (meggy, áfonya, barack- Kedvesnek ez ízlett a legjobban- és hagyma- erről még fogok írni később, mert meg akarom csinálni újra kicsit módosítva a receptet) ettük és teát ittunk hpzzá. Ideális hétvégi reggeli, két éhes vagy három visszafogott embernek.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése