2008. április 18., péntek

Maradékértékesítés

A címet kétféleképpen is eleht értelmezni. Egyrészt ugye maradék étel továbbgondolása. Másrészt több hete készült az étek, no meg a fotó is. Itt az ideje közzé tenni. (Azt hiszem kezdek kicsit elvadulni. :) Hiába no, ha nem munkahelyen vagyok, diplomamunka van terítéken, bár már csak bő egy hétig, szerencsére.)
Szóval. A maradék. Az konkrétan a bácsalmási bajai halászléban főtt hal volt. Mert hát annyit nem tudtunk megenni a lével. Így ami nem fogyott el, abból Kedvessel csináltunk halpástétomot. És így lett egy csudafinom vasárnapi reggelink minden jóval. :)
A mennyiségeket csak úgy saccra tudom megadni, részben, mert kezd már a feledés homályába veszni a készítés, részben mert semmit nem mértünk le igazán.

Pontypástétom

a halászléből maradt főtt hal, szálkamentesítve, lebőrözve
2-3 újhagyma vékonyan felszeletelve
1-2 ek olivaolaj
2-3 tk mustár
kevés joghurt
bors frissen őrölve

Elsőzsör is a halat jól átvizsgáltuk, szálkátlanítás címén, aztán kimosakodtunk a halból. Turmixszal pépesítettük a halhúst, majd belekevertük a többi hozzávalót, végül egy utolsó kör turmix, és ment is a hűtőbe másnapig érni. Reggel pirított kenyérrel és salátával igazi ráérős, vasárnapi reggeli lett belőle. :)

Nincsenek megjegyzések: