A recepteken a lehető legegyszerűbben megyek végig, szépen kezdem az elsővel és meg sem állok az utolsóig.
Első recept pedig a püspökkenyér, aminek rögtön sikerült kicsit belenyúlnom a receptjébe...
Püspökkenyér
8 tojás sárgája
4 tojás fehérje
12,5 dkg cukor
30 dkg egész mandula
30 dkg kandírozott narancs- és citromhéj és mazsola vegyesen (az aszaltgyümölcsösnél mediterrán mix néven futott)
25 dkg liszt

A tojássárgákat kikevertem a cukorral, majd hozzákevertem a mandulát, mazsolát, kandírozott citrushéjat. A tojásfehérjét egy csipetnyi sóval kemény habbá vertem és a liszttel váltakozva a tojássárgás keverékbe forgattam. A sütőt kb 180 fokra előmelegítettem, a tésztát egy szilikon gyümölcskenyérformába simítottam és kb 45-50 percig sütöttem, amíg szépen meg nem pirult a teteje.
És végül az eredeti recept:

1 megjegyzés:
Zsu, ez annyira kedves, hogy így sorra veszed a Nagyid sütijeit! Nagyon kedves gondolat! Várom a következőt!!!
Megjegyzés küldése