2010. január 12., kedd

Tonhalfasírt

Egyszerű, egész gyorsan kész van és még hal is, meg nem a szokásos tonhalas tészta, amit persze nagyon szeretek, de azért minden héten kicsit sok lenne. De halat azért kéne enni, viszont a fagyasztottat nem kedvelem, marad a konzerv, frissről nem is álmodom, errefelé tengeri halat szerezni kemény dió.

Tonhalfasírt

2 tonhalkonzerv
1 tojás
1 kisebb vöröshagyma
pici só, bors
kb 2 ek zsemlemorzsa

A tonhalat lecsöpögtettem, elkevertem a tojással, apóra vágott vöröshagymával, sóval, borssal és ennyi zsemlemorzsával, hogy formázható állagú legyen. Kisebb pogácsákat formáztam belőle és kevés olajon, közepes tűzön mindkét oldalukat pirosra sütöttem. Párolt vegyes zöldséget ettünk hozzá.

3 megjegyzés:

chriesi írta...

Én is nagyon szeretem a tonhalat, de már évek óta túl van halászva, és a kipusztulás szélén áll több faj is. :( Ezért én már nagyon rég nem veszek se frisset se konzervet.

bodza írta...

Ha nincs ellenedre az édesvízi hal, akkor akkor ajánlok neked egy másik fajta halfasírtot, amit rendszeresen szoktam csinálni bármilyen édesvízi halból. http://bodzablog.freeblog.hu/archives/2007/11/04/Fustolt_tofus_halrudacskak/
Ettől függetlenül kipróbálom a tonhalas verziót is, mivel mi viszont szintén szoktunk konzervest vásárolni.

Zsu írta...

Szia Bodza!

Nincs ellenemre az édesvizi ahl, köszi a tippet, ez egy újabb érv amellett hogy talájak megbízható halforrást. :)