Szezámmagos brokkoli tésztával
5 dkg száraztészta
25 dkg brokkoli
1 ek szezámmag
1 tk sötét szójaszósz
1 tk worchestershire szósz
fél tk csípős paprikakrém
1 tk méz
1 tk borecet
1 tk ketchup
1 tk keményítő
kb 1 dl víz
kevés olaj
A tésztát al dentére főztem. A szószokat, paprikakrémet, mézet, ecetet, keményítőt és vizet elkevertem. Felforrósítottam a vokot, öntöttem bele kicsi olajat, majd jöhetett a brokkoli, csak kicsit átpirítani (fagyasztott volt, szóval adtam neki egy kis plusz időt a kiolvadásra). Amikor úgy gondoltam, hogy a brokkoli már nem fagyos, de még nem is esett szét rászórtam a szezámmagot, átpirítottam vele és nyakon öntöttem a mártással. Jól összeforgattam, belekevertem a tésztát és el is zártam alatta a tüzet. Jó kis egyszemélyes villámebéd lett. (A fotó meg lehetett volna szebb is:( )

1 megjegyzés:
Biztos finom volt, imádom az ilyen ételeket, amiket az ember a frigó kiürítésével dob össze :-)
Megjegyzés küldése