2008. június 14., szombat

Londonfia


Az elmúlt hét nem csak az államvizsga miatt volt érdekes, ugyanis Kedvesem Londonban volt oktatáson. Így egyedül izgultam végig itthon a hetet, de kárpótlásul sok-sok remek dolgot kaptam onnan messziről. :) Ugyan Kedvesnek csak hazafelé a reptéren sikerült csemegeboltot lelnie, de azt hiszem nem akármilyet (vagyis akármilyeneket).
Először is érkezett néhány Marks and Spenser termék: csokoládékrém, amiből majd forró csoki lesz, chilis fokhagymás és BBQ-s marinád és curry szósz (ezt csak fel kell melegíteni, igazából szinte készkaja, viszont finom és nincs benne tartósítószer) - ami nagyon tetszik ezekkel kapcsolatban, hogy pl a csokikrém fair trade termék, meg a tartósítószerrel és színezékkel teletömés se jellemző rájuk, attól függetlenül, hogy ugye sajátmárkás termékekről van szó, az meg itthon nem mindig jelent jót.
Aztán lapult a csomagban több doboz Twinings tea: Lady Grey, Darjeeling és English Breakfast, eddig ez utóbbit bontottuk ki és kóstoltuk meg, nagyon finom. :)
És végül három kis üveg került elő: szemes mustár, ami sörrel készült, igazán csípős angol mustár és mentás almazselé (ezt ettük reggelire friss kiflivel, nagyon finom és üde íze van, majd nyár végén lehet megpróbálok valami hasonlót készíteni).
Ó, és majdnem megfeletkeztem róla: kaptam szakácskönyvet is, Jamie Oliver Jamie at home című könyvét. Ez is nagy kedvenc lesz azt hiszem, nagyon tetszik, hogy évszakok szerint vannak benne felosztva a receptek és tippeket is ad arra, hogy melyik zöldséget-gyümölcsöt hogyan kell termeszteni.
És végül egy kis "hazai": a héten Veszprém és Fehérvár között rohangálva fedeztem fel a Garabonciás Csemegebolt reklámját, úgyhogy délelőtt a piacos körbe belfoglaltuk ezt az üzletet is. Olyanok voltunk Párommal, mint két gyerek a játékboltban. :) Ugyanis végre van Fehérváron sajtbolt! :) Nagyon kedves volt az eladó hölgy, kóstolhattunk mindeféle sajtot, és persze vásároltunk is rendesen: lett egy darab cheddarunk (az új szakácskönyvben van is egy hagymaleves recept, amihez cheddaros pirítós dukál:) ), egy kb két éves gouda, kecskegorgonzola, olasz törkölyön érlelt sajt, Garabonciás friss kecskesajt és diós sajt. Oda fogunk szokni én tudom. :) És nagyon remélem, hogy még sokan mások is így fognak tenni! (És láttam fontinát is, úgyhogy ha legközelebb toszkán babos paradicsomlevest főzök, már nem kell kihagynom:) ) Ja, és nemcsak sajtok, hanem mangalica és szürkemarha füstöltárú, meg méz, meg lekvár meg pármai sonka is kapható náluk.

Nincsenek megjegyzések: