Pékáruk:
Lila Fügétől származó recept alapján bagel:
A recepten annyit módosítottam, hogy a víz felét tejjel helyettesítettem és szárított élesztőt használtam. Aztán sütöttem a tésztából 21 bagelt. Naggyon finom volt, ezúton is köszönet Lila Fügének!
E. Margit oldalán talált recept szerint készítettem kovászos rozskenyeret, ez nagy kedvenc lett, azóta már párszor megsütöttem, megunhatatlan. :)
Amik a kenyérre kerültek:
Gombás kence:
50 dkg gomba apróra kockázva
1 hagyma
só, bors, kakukkfű
olaj
2 ek tejföl
A hagymát apróra kockázva megpirítottam az olajon, utána küldtem a gombát is, fűszereztem, addig pároltam míg minden levét elfőtte, miután levettem a tűzről elkevertem a tejföllel.
Tonhalas kence:
2 tonhalkonzerv
fehér majonéz (0,5 dl tej, 1 dl olaj, 1 gerezd fokhagyma)
2 kis újhagyma
1 camping sajt
Először elkészítettem a fehér majonézt: az olajat a tejjel és a fokhagymával kb fél-1 percig turixoltam. (Imádom ezt a receptet:)) Majd hozzákevertem az apróra vágott újhagymát, a tonhalat és a sajtkrémet.
Sűlt húsos szendvicsbevaló:
4 szelet sertéscomb
1 tk sajátmustár
2 tk boltimustár
kb 1 ek bazsalikomos balzsamecet
1-2 ek olivaolaj
A pikniken mindeni maga állíthatta össze a szendvicsét a fentiekből, volt még mellé rukkola, paradicosm és persze sajt is.
És végül a desszert sem maradhatott el:
Rebarbarás muffin:
25 dkg liszt
fél cs. sütőpor
2 tojás
10 dkg cukor
70 g olaj
kb. 3 dl rebarbaraszósz (8 szálból)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése