Az egész úgy indult, hogy még tavasszal Veszorémben az egyetemi menzán egyik asztaltárs máglyarakást evett. De valami fura volt benne: az alja nem tejbe áztatott kifli volt, hanem tejberizs. Ez akkor nagyon megfogta a fantáziámat, motoszkált bennem rendesen, hogy ilyet kéne csinálni, de valahogy nem került rá sor. Aztán most itt ez a nagy munkanélküli szabadság, és újra felszínre tört a rizses máglyarakás. De hát így júniusban vétek lenne almával készíteni, főleg, hogy a piacon finom málnát és ribizlit sikerült beszereznem, úgyhogy végül sütöttem valamit, aminek a máglyarakáshoz már szinte semmi köze sem volt, ellenben jóízű :)
Viszont még van rajta finomítani való:
- először is kerek szemű, szétfővős rizsből kéne csinálni, nem hosszúszemú pergősből :S
- 1 bögre készült tejberizs volt az alap, ez a kisebb jénai edényemhez jó is volt, viszont 3 tojást kellett volna felhasználni hozzá (akkor magasabb lett volna a hab a tetején)
- a habot csak akkor kell felverni, miután a gyümölccsel megpakolt rizst kivettem a sütőből
- vagy csak málnával készíteném legközelebb, vagy ha ribizli is kerül bele, akkor a gyümölcsöket meg kell cukrozni kissé
Szóval ennyi. Remélem nem felejtem el ezt a jegyzetet, ha újra nekifutok ennek a máglyarakás mutációnak. :) Mindenesetre a kerek szemű rizst már megvettem hozzá, szóval ha hétvégén lesz szép málna a piacon, még bármi megeshet...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése