Túrókrémes mokkatorta
4 dkg vaj plusz a forma kikenéséhez
30 dkg mogyoró
14 dkg kristálycukor
6 ek erős feketekávé
50 dkg félzsíros tehéntúró
40 dkg Philadelphia krémsajt
1 zacskó főzős vaníliás pudingpor (fél l tejhez való)
4 tojás
A mogyorót tepsibe terítettem, forró sütőben megpirítottam és két konyharuha között még melegen ledörzsöltem a héját. Miután kihűlt, ledaráltam. A vajat felolvasztottam, összekevertem 24 dkg darált mogyoróval, 2 dkg cukorral és 2 ek kávéval, majd ezt a masszát kivajazott kapcsos tortaforma (26 cm-es) aljába nyomkodtam és betettem a hűtőbe. Ezután a túrót és a krémsajtot alaposan elkevertem, hozzáadtam a pudingport, maradék cukrot, kávét, majd egyenként a tojásokat is. A hűtőből előszedett mogyorós alap tetejére simítottam a túrós krémet és kb 175 fokra előmelegített sütőbe toltam kb 1 órára. Amikor letelt az ideje kiszedtem a sütőből, pár percig hagytam hűlni, majd megpróbáltam meglazítani rajta a tortakarikát. Ez elsőre nem akart sikerülni, szét akart esni a torta, de miután egy éles, vékony pengéjű késsel körbevágtam a torta és a tortakarika között, már simán ment a mutatvány. Miután teljesen kihűl, két tortalapát és egy széles fakanál, valamint párom segítségével a torta egy szép tortatálra költözött, rászórtam a maradék darált mogyorót és így várta az ünnepelteket. A recept szerint még lehetne tejszínhabbal díszíteni, de én azt sehogy nem tudom elképzelni a túrótortához. Lehet bennem van a hiba. De finom volt így is nagyon. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése