2008. január 19., szombat

Reggeli a szülinaposomnak

Úgy látszik a szombat reggeleim kezdenek posztolható eredményeket hozni :) Ha már hét közben nemigen van időm főzni, sajnos.
És a mai reggelinek különleges apropója volt: Kedvesnek ma van a születésnapja, ezért jó előre elterveztem, hogy a reggeli illatára fog ébredni. És rögtön tudtam is, mivel akarom ébreszteni: még ősszel láttam több blogon is muffin formában sütött tojásos ilyen-olyan felvágottból, sonkából készült kosarakat. Meg is tetszettek nagyon, de valahogy mindig elmaradt a megsütésük. Egészen máig :)
Külön mókás volt az egész meglepetésben, hogy azért még úgy csütörtök magasságában megkérdeztem a Kedvest, mit enne ma reggelire, a válasz "tükörtojást szalonnával" volt. Megnyugtató volt, hogy nem nyúltam mellé a terveimmel. A reggelihez készült persze zsemle is, egészen pontosan másfél órás buci - felkeltem korán bekeverni, hogy azért ne délre legyen reggeli, de persze utána bújtam vissza az ágyba:) -, azt hiszem végképp le fogok mondani a bolti pékárukról, hasonlóan más bloggertársakhoz, és ez egyáltalán nem esik már nehezemre.

Sonkakosárban sült tükürtojás

3 szép nagy szelet sonka
3 tojás
1 kis fej hagyma
némi reszelt pannónia sajt

Először is begyújtottam a sütőt olyan 160-180 fokra (Vagyis csak lejebb vettem a forróságát, mert a tojás előtt a bucikat sütöttem benne). Aztán a hagymát apróra vágtam és kevés olajon megpirítottam. A muffinsütőmben három mélyedésbe tettem egy-egy szelet sonkát, rájuk a pirított hagymát és a reszelt sajtot végül pedig óvatosan beléjük kerültek a tojások is. Aztán mentek is be a sütőbe, amíg mindegyik kellőképpen szilárdnak nem tűnt. Két kosárka a Kedvesé, egy pedig az enyém lett.


2 megjegyzés:

Piszke írta...

hu de jól néz ki!

Zsu írta...

Köszi :)