2008. június 17., kedd

Paradicsomleves

Móni nevű kommentelőm vetette a szememre, hogy emlegettem a menzás paradicsomleves receptjét, de nem tettem közzé. Ezen felbuzdulva, tegnap paradicsomlevest főztem, hogy újra leteszteljem a receptet, és szerencsére nem kellett csalódnom. Következzen hát a menzás paradicsomleves:

Paradicsomleves (4 személyre)

12 dkg paradicosmpüré (én Arany Fácánt használtam)
2 ek étolaj
2 ek liszt
fél kis fej vöröshagyma
fél kis zelergumó
5 dkg cukor (ez így nekem hangyányit édes volt, legközelebb kevesebbet tennék bele)


Először is az olajból és a lisztből világos rántást készítettem, majd hozzáöntöttem a paradicsompürét, amit előzőleg kevés vízzel elkevertem. Kicsit átpirítottam őket együtt, majd felöntöttem 1,5-2 l vízzel, csomómentesre kevertem, sóztam, cukroztam, beletettem a fél hagymát és zellergumót. Kb 20-25 percig főztem, ekkor hozzáadtam két maroknyi betűtésztát (szerintem azzal az igazi:) ) és addig főztem amíg meg nem puhult, ez kb 5 perc volt.

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

Jaj, de nagyon köszi :)))))))) Hétvégén meg is csinálom. Móni

endivia írta...

A betűtészta tényleg elhagyhatatlan :D. Asszem kedvet kaptam, de most csak paradicsomlé van itthon... No nem is baj, megpróbáljuk abból.

Milene írta...

Nagyon szépen köszönöm a receptet! Még soha nem főztem paradicsomlevest, de most a család ezt követeli...
Ha megették beszámolok a sikerről, vagy kudarcról

Zsu írta...

Citromfű, kíváncsian várom az eredményt :)

Milene írta...

Szia Zsu!
Hát nincs mivel dicsekednem :(
Valamit nagyon elrontottam a szuper recept ellenére is. Vagy a paradicsomkonzervem nem volt megfelelő, vagy nagyon tudta a leves, hogy úúúútálom a paradicsomot, és direkt nem akart sikerülni...De lehet, hogy csak simán béna vagyok.

Zsu írta...

Ojj :( Sajnálom, hogy nem lett az igazi :(

Milene írta...

azért nem adom ám fel!
Legközelebb aranyfácánnal, több sóval és kevesebb vizzel próbálkozom