Málnás joghurtzselé
2 nagy pohár (450 g-os) natúr joghurt
1 zacskó zselatin (a kék horváthrozis)
kb fél kg málna (fagyasztott)
2+2 ek méz (végre újra van édesharmatmézem :) )
Először is a málnát kevés vízzel feltettem főni, amikor felolvadt belekevertem a mézet is és addig forraltam, míg majdnem minden levét előtte. Aztán leszűrtem, szitán jól átdörzsöltem, hogy minél több gyümölcshús lejöjjön a magokról. Ezután a joghurtot elkevertem a zselatinnal, duplafalú tejforraló edényben tűzre tettem és csak addig melegítettem, míg a zselatin felolvadt. Ekkor a joghurtot két részre osztottam, az egyik feléhez némi málapürét kevertem, hogy szép szine legyen (nem használtam el az egészet, maradt utólagos díszítésre is). A szilikonos muffinormámba kretívkodtam a masszákat: lett vízszintesen meg föggőlegesen csíkos, márványos, meg egyszínű is. Itt lehet fantáziálni rendesen. 11 muffinnyi plusz egy pohárnyi lett a végeredmény. És érdemes kicsit hűlni hagyni a zselatinos joghurtot mielőtt a formába kerülne. A poharas változatnál amikor a pohárba került egy réteg, kb 10 percre hűtőbe tettem dermedni kicsit, így nem nyomták össze egymást a rétegek. Az egyik muffinformásnál nem így csináltam, ott holdalakú rétegeim lettek.

2 megjegyzés:
Jaj de szépek!
Örülök hogy tetszenek, pont az volt velük a célom, hogy valami dekoratív, de egyszerűen elkészíthető finomságot hozzak össze.
Megjegyzés küldése